Hokasin viime viikolla Prismassa tilaa säästäviä säilytyspusseja.

111376.jpg

Säilytettäväähän meillä on paljon ja tilaa vähän, joten päätin kokeilla ja ostin röyheästi XL-kokoisen Ainon hintaan 8,90. Pienempiäkin oli tarjolla 6-7 euron maksusta.

Pakkasin pussin ohjeiden mukaan ei ihan täyteen.

111377.jpg

Sinne mahtui kolme vierashuopaa, puolentoista tyynyn verran täytevanua, pussilakanapeite ja muutama tilkkutyövanukäärö. Sitten pussin suu napakasti kiinni mukana tulleella sulkijalla ja imurilla ilmat pois pussin venttiilin kautta. Olipa aika metka nähdä, miten pussi litistyi ja kurtistui ja totta vieköön pieneni tilavuudeltaan.
Tällaiseksi

111375.jpg

Nyt se on lähes betonin veroista, ei taivu eikä muuhun muotoon asetu. Se vie tilaa ehkä yhden vierashuovan verran, mutta luojan tähden, minne kummaan saan sen sijoitettua? Ei ainakaan tänne yläkaappiin, jossa pussiin tungetut tuotteet ennen majailivat.

111378.jpg

Molemmat noista yläkaapeista olivat tupaten täynnä, toinen on nyt kokonaan tyhjä ja toisen alahylly puolillaan. Täytynee siirtää sängyn alta tavarat yläkaappiin, jotta tuon litteän ja leveän koviksen saa sängyn alle. Kai sitä tilaa nyt sitten säästyi...

Ostan ehkä toisenkin Aino tilansäästöpussin, ehkä. Medium-kokoinenkaan ei mahdu yläkaappiini. Enkä omista hirveän paljon sellaista tavaraa, jonka rypistyminen ei haittaisi. Esimerkiksi vaatteita en laittaisi noihin pusseihin. Lankoja mahdollisesti, mutta niiden säilytykseen on jo muut ideat.